Boodschappen bestellen, waarom ik dat doe

Ik heb meestal alle tijd van de wereld om naar de supermarkt te gaan. Meerdere keren per dag als dat nodig is. En het gekke is, ik heb gemerkt dat dat inderdaad af en toe nodig is als ik mijn boodschappen niet online bestel.

Avondeten

Als ik dagelijks boodschappen doe, dan denk ik vaak alleen maar aan wat we die avond gaan eten. En daar haal ik dan spullen voor in huis. Dat heeft als gevolg dat het regelmatig gebeurt dat het brood op is, of iets anders wat we overdag gebruiken. Ik denk wanneer ik aan het eind van de middag naar de supermarkt loop meestal niet aan de volgende dag.

Dingen vergeten

Ook merk ik dat ik meer dingen vergeet dan alleen eten voor de volgende dag. Spullen voor een toetje bijvoorbeeld, of appelmoes. Soms zelfs blikjes tomatenpurree. Dat komt omdat ik op dat moment alleen de grote lijn in mijn hoofd heb en niet goed kan verzinnen wat daar allemaal nog meer bij hoort. Hoe vaak wij geen nasi eten zonder kroepoek of augurken…

Duurder

Wel is het vaak zo dat ik dingen zie als ik door de supermarkt loop. Dat zijn natuurlijk meestal niet de dingen die ik nodig heb. Het zijn alleen maar dingen waarvan ik dénk dat ik ze nodig heb. Dat je er bij thuiskomst achter komt dat je toch nog drie pakken rijst op voorraad hebt en dat je dat vierde pak dus maar beter had kunnen laten staan. Ook koop ik meer lekkere dingen als ik door de winkel loop, puur omdat ik op dat moment denk dat dat leuk, lekker of handig is.

Kleiner assortiment

De kleine supermarkt in onze wijk heeft niet zo’n groot assortiment. Dat betekent dat ik regelmatig ook nog naar andere winkels moet als ik alles wil hebben wat ik nodig heb. Daar heb ik de tijd wel voor, maar boodschappen doen is geen hobby van me dus als het niet hoeft doe ik het liever niet.

Bestellen kost geld

Als ik online de boodschappen bestel bij de supermarkt bij mij om de hoek, dan zetten ze het klaar op het moment dat ik het op wil halen. Hartstikke handig natuurlijk, maar dat doen ze niet gratis. Ik betaal een bedrag van € 2,49 voor deze service. Soms kan je bepaalde producten kopen waardoor deze kosten komen te vervallen, maar meestal zijn dat producten die wij niet gebruiken. Dus ik betaal gewoon de servicekosten. Dat vind ik niet erg, omdat het me uiteindelijk geld scheelt, omdat ik niet meer elke dag in de winkel kom.

Tijd om na te denken

Thuis, als ik online bestel, dan heb ik tijd om na te denken over wat ik allemaal nodig heb in de komende week. Op die manier denk ik wel aan overdag. Ook denk ik aan de bijzaken zoals de appelmoes en de augurken. En zelfs meestal aan de toetjes.

Het scheelt tijd

Ik heb tijd zat om boodschappen te doen, dat schreef ik al eerder. Dat wil echter niet zeggen dat ik graag boodschappen doe. Ik vind het niet vervelend, maar ik kan wel wat leukers verzinnen om mijn tijd aan te besteden.

Vroeger was het anders

Toen ik jarenlang pijn had, soms teveel om te lopen, was het mijn enige uitje op een dag. Mijn enige mogelijkheid om overdag andere mensen te zien. Toen kon ik ook niet veel tegelijk dragen dus ik moest wel kleine beetjes tegelijk halen. Toen deed ik graag dagelijks boodschappen. Ik kwam even buiten, ik maakte even een praatje met een buur of de cassiere van de supermarkt. Nu is mijn leven heel anders. Ik ben al jaren van die pijn af, ik werk en ik sport. Aanspraak zat dus. Buitenlucht ook zat. Daar hoef ik het allemaal niet meer voor te doen.

Soms bestel ik niet

Soms vergeet ik te bestellen, of we gaan halverwege de week op vakantie. Er is best een aantal redenen te verzinnen waarom ik weleens geen boodschappen bestel. Maar ik merk het. In mijn voorraadkast, in mijn portemonnee en zelfs in mijn hoofd. De chaos wordt dan groter en het gevoel van grip en structuur kleiner. Als ik het bestellen oversla werkt dat door in alles. Vanmorgen heb ik weer een bestelling geplaatst. Morgenmiddag kan ik alles ophalen.

Bestel ji je boodschappen weleens online?

Gerelateerde posts:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *