After gym routine

Toegegeven, de after gym routine is de routine die ik het vaakst oversla. Maar als ik de routine wel doe verloopt de rest van de dag toch net even wat prettiger. Net als bij mijn ochtend– en avondroutine. Je hebt hier kunnen lezen dat ik elke doordeweekse dag naar de sportschool ga. Ik kom daar dus ook elke dag van thuis met een tas vol vuile kleding en een natte handdoek. Voorheen bleef die tas dan vaker dan me lief was onaangeroerd onderaan de trap staan, soms zelfs totdat ik hem de volgende morgen weer nodig had. Dan gooide ik snel de kleding van de vorige dag eruit en deed ik er schone spullen in terug. Dat moest anders, vond ik. En zo verzon ik de after gym routine.

Eerst zorg ik voor de inwendige mens

Dat is niet zo moeilijk. ‘s Morgens vroeg drink ik geen koffie, maar na het sporten vind ik dat een welverdiende beloning. Ik heb nog een ouderwets filterkoffieapparaat dus voordat de koffie is doorgelopen duurt het even. Dat geeft niet, ik gebruik de tijd die ik moet wachten om andere dingen te doen. Nadat ik het koffiezetapparaat heb ingeschakeld maak ik een veganistische eiwitshake. Dat helpt tegen de spierpijn en voor een betere spieropbouw. Handig ook voor als je honger hebt na het sporten, want het voorkomt ook nog eens dat ik de rest van de dag ga snaaien. De shake is het lekkerst als ik hem na het maken even een paar minuten laat staan voordat ik hem drink, dus terwijl de koffie en de shake de tijd nemen, ga ik naar boven met mijn sporttas.

Afronden en weer voorbereiden

Wanneer ik boven ben loop ik direct door naar de badkamer, waar de wasmand staat. Alles wat gewassen moet worden, gaat gelijk van de tas die mand in. Daarna loop ik naar het washok. In mijn ochtendroutine zet ik de wasmachine aan. De was is nu klaar en kan in de droger. Hoef ik daar de rest van de middag ook niet meer aan te denken. Een deur verder is onze slaapkamer, dus met sporttas en al loop ik daarheen. Ik leg verse sportkleding bovenop de tas. Niet erin, omdat ik de volgende ochtend een gedeelte ervan al thuis aantrek.

Klaarmaken voor de rest van de dag

In de sportschool heb ik meestal al gedoucht, een bodylotion gebruikt en oogcreme en dagcreme aangebracht. Ook haal ik daar al een borstel door mijn haar. Daar hoef ik dus niets meer aan te doen. Het gevolg daarvan was wel dat ik nooit meer make-up gebruikte. En spelen met make-up vind ik wel erg leuk. Als ik tijd en zin heb is nu dus het moment op de dag aangebroken dat ik me opmaak. Ik word er blij van als ik dat gedaan heb, voel me net een beetje meer ‘put together’. Helaas is dit deel van de after gym routine het deel waar ik echt nog een beetje meer aandacht aan zou moeten geven, het gebeurt vaker wel dan niet dat ik me opmaak. Erg? Welnee, maar ik vind het wel jammer. Ik zou er graag meer tijd voor willen nemen en meestal komt dat er niet van.

Heb jij routines om je dag beter te laten verlopen? En heb je dan ook nog andere, naast een ochtend- en avondroutine?

1 thought on “After gym routine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *