5 dingen die ik niet meer doe, waardoor ik nu gelukkiger ben

Vandaag vertel ik je vijf dingen waarmee ik gestopt ben. Sinds ik deze dingen niet meer doe ben ik blijer, positiever, gelukkiger en meer mezelf.

Het nieuws volgen

Al jaren kijk ik niet meer naar het journaal. Lang voordat we ons televisiabonnement opzegden was ik daar al mee opgehouden. Ook lees ik geen nieuwssites en luister ik zo min mogelijk naar nieuws op de radio. Sinds ik al die negativiteit die bij het nieuws hoort niet meer meekrijg ben ik een stuk optimistischer geworden. Het nieuws raakte me altijd heel erg en ik ben blij dat ik niet meer mijn best hoef te doen om daarmee om te gaan.

Dierlijke producten eten

Af en toe eet ik nog weleens iets dierlijks. Soms per ongeluk, of omdat ik niet goed nadenk. Zelden, maar heel af en toe ook expres, als uitzondering. Omdat er niets anders is of omdat ik er gewoon trek in heb. Maar de keren dat ik het eet worden steeds minder. Ik kan wel zeggen dat ik 99,8% van de tijd plantaardig eet. Ik voel me daardoor lichamelijk een heel stuk beter.

Voornamelijk zuivel zorgde ervoor dat ik me lichamelijk niet goed voelde. Maar ook het morele aspect komt erbij kijken. Nu ik weet dat er voor mijn voedsel geen dieren meer worden gedood of mishandeld, voel ik me een stuk prettiger. Overigens ben ik geen echte veganist, ik slaap onder een wollen deken en draag soms leren schoenen. Ook gebruik ik geen vegan huidverzorging en dat soort dingen. Misschien dat ik dat ooit ook ga veranderen, maar voor nu is plantaardige voeding genoeg.

Televisie kijken

Al bijna twee jaar hebben wij geen televisie abonnement meer. We kijken soms nog wel Netflix, maar niets meer wat op de normale televisiezenders uitgezonden wordt. Programma’s als bijvoorbeeld de 4 mei uitzending van de kranslegging kijken we via internet. Ik vind dat belangrijk. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor onze tiener. Ik wil dat hij weet wat we herdenken op die datum.

Voor mij is het ideaal om te kunnen kiezen waar ik zin in heb om te kijken en de televisie daarna weer uit te zetten. Doelloos zappen is er niet meer bij. Evenals verplicht reclames kijken. Heerlijk dat ik dat niet meer hoef.

Shoppen

Dingen kopen die ik niet nodig heb. Omdat ik het leuk vond in de winkel. Puur voor de heb. Vroeger deed ik het nog weleens. Niet zozeer met kleding, maar wel met bijvoorbeeld nagellak en oogschaduw. Hoeveel kleurtjes kan je tegelijk dragen? Mijn lades raakten steeds voller en mijn portemonnee steeds leger. En als ik alles nou zou gebruiken was er niet veel aan de hand, maar dat deed ik niet. En eigenlijk maakten al die impulsaankopen me erg ongelukkig. Dat ik daarmee gestopt ben vond niet alleen mijn bankrekening maar ook mijn geweten erg fijn.

Computerspelletjes

Het is soms best leuk om even een computerspelletje te spelen. Even de tijd doden. Jezelf afleiden. Iets leuks doen. Tot je beseft dat je wel heel veel tijd verdoet met dat spel. Ik heb geleerd dat ik beter geen computerspelletjes kan doen. Als ik eraan begin, dan slurpt dat binnen de kortste keren veel teveel tijd en energie. Zonde! Die tijd kan ik wel beter besteden. Aan schrijven bijvoorbeeld of aan het lezen van een goed boek. Als ik nu iemand hoor over een leuk spel, ben ik blij dat ik niet meer hoef te verzinnen of ik het ook zal gaan spelen.

Zijn er dingen waarmee jij bent gestopt, wat je achteraf erg goed gedaan heeft? Waardoor je uiteindelijk misschien wel gelukkiger geworden bent?

 

1 thought on “5 dingen die ik niet meer doe, waardoor ik nu gelukkiger ben

  1. Interesting to read what you have stopped.
    I have found that I have stopped reading fiction books…my mind is so much clearer, and I have time to reality. If I do read, then I read to learn, or read blogs to know about what is happening in other’s lives.

    I have stopped buying processed food and started to grow more of our own organically. We still eat meat, but it’s good to know where it comes from.

    I have stopped feeling obligated to do all the “good” things that are available for me and for my children. This leaves time for peacefulness at home. For not stressing over having too many things to fit into our time.

    We gave up our tv years ago, and it’s such a blessing as we spend so much more time as a family doing things outside or just talking to each other!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *